header-20

Schnitzelparadies: schnitzels, lederhosen en dirndln

Grenenhout, rood-wit geblokte tafellakens, lederhosen, authentieke dirndl-jurkjes, grote pullen bier en – misschien wel het allerbelangrijkst: vijftig verschillende schnitzels, inclusief een vegetarische variant. Aan het einde van dit jaar waan je je in Duits-Oostenrijkse sferen in Maastricht als aan de Kesselskade de nieuwe vestiging van het Schnitzelparadies wordt geopend.  

Het Schnitzelparadies opende in 2011 zijn deuren in Roermond, aan de rand van het bekende Designer Outlet. De keuze om juist op deze plek een paradijs voor schnitzelliefhebbers te openen werd als opmerkelijk beoordeeld. Toch wisten veel winkelende toeristen het restaurant met zijn vijftig soorten ‘gepaneerd vlees’ te vinden. Een uitbreiding van het paradijs richting Venlo bleef daarom niet lang achter.

Na Roermond en Venlo kan Maastricht als bourgondische stad natuurlijk niet achterblijven als vestigingsplaats. Eind dit jaar zal het restaurant worden geopend op het adres waar jarenlang de sportwinkel Ritzen-Bour was gevestigd.

Met de komst van het Schnitzelparadies wordt de Kesselskade een gevarieerde bourgondische samensmelting van echte Maastrichtse stamcafés, een café waar de beste koffie van Nederland kan worden gedronken (Café La Clé), een hoogstaand restaurant dat bekroond is met een Bib Gourmand (Rantrée) en binnenkort dus ook een zaak waar van schnitzels, currywurst en andere authentieke Duits-Oostenrijkse gerechten kunnen worden genoten, met uitzicht op de Alpenweide.