Schuif aan tafel met Hongaarse wijnmakers bij Brasserie FLO

Brasserie FLO in de Stationsstraat in Wyck is door ons al vaker getipt als een van de leukste ‘Franse restaurants’ die in de stad te vinden zijn. Maar af en toe kijken ze er verder dan de grenzen van de uitgestrekte Franse vijfhoek. Zo houden ze een paar keer per jaar een thema-avond. Tijdens die avonden staat steeds een ander wijnland centraal. Chef-kok Kris School proeft de wijnen die worden geschonken. In samenspraak met zijn collega’s componeert hij vervolgend een passend menu.  

In samenwerking met MARIO TERTSCHNIG.wine, het bedrijf van de Limburgse wijnconsultant Mario Tertschnig, houdt ‘Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland 2016’ een Hongaarse avond waar wijnen van de Duits-Hongaarse familie Heimann van het gelijknamige wijnhuis worden geschonken. Vader en zoon Heimann (allebei dragen ze de voornaam Zoltán) zijn tijdens het culinair ‘Oktoberfest’ bij FLO aanwezig om tekst en uitleg te geven.

De familie Heimann is van Duitse afkomst en woont en werkt in Hongarije sinds 1758. Tijdens het communistische systeem werden hun landgoederen geconfisqueerd. Na de ineenstorting van het voormalige Oostblok, konden ze begin jaren ’90 langzaamaan het familiebedrijf weer opbouwen.

Het wijngoed Heimann staat in Hongarije, maar ook daarbuiten,  goed aangeschreven vanwege het pionierswerk dat verricht is om het oude inheemse druivenras kardaka in stand te houden.

Benieuwd wat er op 29 oktober op het menu staat? Komt-ie:

Coquille met pompoen, kokos en schuim van groene curry

Heimann, Viognier 2016 / Hongarije

*

Gegrilde Jack makreel op een bedje van tagliatelle ‘à la Nicoise’

Heimann, Kadarka 2016 / Hongarije

*

Gebakken hertenrug met stoofperenjus, gebakken spruitjes met spekjes en aardappelgratin met truffel

Heimann, Barbár Cuvée 2012/ Hongarije

*

Sticky dadel pudding met walnoten, kokos, sinaasappelmousse, meringue en ‘five spices’ roomijs

PMC, Beerenauslese 2015 / Oostenrijk

De prijs voor dit speciale viergangenmenu, inclusief aperitief en koffie, bedraagt 65 euro. Reserveren kan via 043-3282525 of via de website van Brasserie FLO: www.flomaastricht.nl

Lees meer over dit restaurant

Restaurant-FLO-Maastricht-6