Skybar The Student Hotel eind februari open

Het Maastrichtse uitgangspubliek kijkt er al geruime tijd naar uit: de opening van de 400 vierkante meter omvattende rooftopbar op de achtste etage van The Student Hotel in het beroemde Eiffelgebouw. Eind februari, bijna een jaar na de aanvankelijk geplande opleveringsdatum is het eindelijk zover, en is Maastricht een nieuwe spectaculaire uitgaansgelegenheid rijker.

In de nieuwe skybar – die zich net als The Student Hotel richt op een internationaal publiek – kunnen je over enkele maanden zowel letterlijk als figuurlijk op hoog niveau genieten van klassieke gerechten die op een eigentijdse manier worden gepresenteerd. ,,Uiteraard in combinatie met een keur aan hippe cocktails, mooie wijnen en speciaalbieren”, zegt Pieter van Veldhoven. De eigenaar van de succesvollle cocktailbar Mr. Smith in de Rechtstraat (tevens bekend van de reizende cocktailformule Shake and Serve) gaat de skybar exploiteren samen met Rob Dresen. Ook hij maakte in het verleden naam met diverse vernieuwende horecaformules in Maastricht.

Vanuit de nieuwe zaak, op dertig meter hoogte, heb je – zeker ’s avonds als in Mestreech de lempkes aon goon – een spectaculair uitzicht over de stad. De rooftopbar heeft de beschikking over een ruim terras, waar je als bezoeker met name ’s ochtends en in de late middaguren door op een aangenaam zonnetje mag rekenen.

De nieuwe skybar mikt niet op een publiek in een vaste leeftijdscategorie, zegt Van Veldhoven. ,,Iedereen moet zich er kunnen thuisvoelen. We gaan werken met een vernieuwende formule die wat ons betref ook aantrekkelijk is voor mensen van zestig, zeventig jaar of ouder. We kunnen ons bijvoorbeeld heel goed voorstellen dat het voor mensen die altijd bij de Sphinx hebben gewerkt een hele belevenis moet zijn om op mooie dagen op het dak van deze voormalige fabriek te zitten.”