Restaurant SOFA interieur

Maastricht aan tafel: smakelijk eten voor het goede doel

Lekker uit eten en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het goede doel. Het kan tijdens de restaurantactie Maastricht aan Tafel (ook wel de Maastrichtse Restaurantweek genoemd), die in Maastricht en omstreken al weer vele jaren een begrip is.

Tijdens de zomereditie van het gastronomische evenement – dit jaar van 6 tot en met 20 augustus – serveren 24 restaurants in de stad een vast driegangenmenu voor het symbolische bedrag van € 25,55. Onder de restaurants die meedoen, bevinden zich vijf leden van Smakelijk Maastricht: Bouchon d’en Face, Brasserie FLO, Restaurant Derlon, Restaurant SOFA en Wijnrestaurant Mes Amis.

Van elk menu dat wordt geserveerd gaat 55 cent naar het goede doel. Net als de afgelopen jaren is dat ook dit jaar weer de Stichting Stille Armen Maastricht. Deze organisatie steekt al sinds 1932 Maastrichtenaren die het moeilijk hebben, maar desondanks nooit klagen, de helpende hand toe. Dat doet ze onder meer door ze op kerstavond een feestelijke kerstpakket te schenken.

Wie voordat hij gaat dineren graag eerst ruimschoots de tijd neemt voor een aperitief – uiteraard in combinatie met een klein voorafje – kan dit doen met hetzelfde goede doel voor ogen: voor de zogenoemde Borrel & Bite (€ 11,55 voor 2 personen, waarvan 55 cent naar de Stille Armen gaat) kun je terecht bij vijf Maastrichtse cafés en wijnbars, waaronder Restaurant Derlon.

De Borrel & Bite is zoals gezegd zeer geschikt als aperitief, maar je kunt er natuurlijk ook een spannende wijn-spijs-wandeling door de stad van maken door bij alle vijf de Borrel & Bite-locaties een glaasje wijn met een bijpassend gerechtje te gaan nemen.

Reserveren (rechtstreeks bij het restaurant van je keuze) is niet verplicht, maar wordt wel van harte aanbevolen.

Mes Amis Maastricht