Smakelijk overzicht 2018: nieuwe restaurants op een rijtje (deel l)

Voor het geval het je nog niet opgevallen was: 2018 is een héél erg smakelijk jaar geweest in het culinaire Maastricht! Van vernieuwende hotspots die hun deuren openden tot trendy concepten die zich vestigden in de bruisende binnenstad, wij hebben ons niet verveeld als het gaat om eten en drinken. Om het afgelopen culinaire jaar op en top af te sluiten, blikken we terug op ons smakelijke nieuws en geven we je een klein overzicht van de nieuwe restaurants en hotspots in 2018. Ben je er klaar voor?

Alex Maastricht

Het pand op de hoek van de Alexander Battalaan en de Stationstraat waar vroeger hotel-restaurant Le Guide zat, heeft lang leeggestaan, maar is na een flinke verbouwing hipper dan ooit geworden. Afgelopen zomer opende hier de deuren van Alex Maastricht: een trendy hotel-restaurant, met een heerlijk terras en een wereldse menukaart vol sharing gerechtjes en drankjes van Alex himself.

Lees hier meer over deze hotspot.

Brandsøn

Aan Het Bat, op letterlijk een steenworp afstand van de Sint Servaasbrug, opende op 1 maart het nieuwe horecaconcept Brandsøn, een ‘drinking bar’ en ‘dining room’, waar je gezellig kunt genieten van een goed glas wijn of een cocktail. Maar waar je ook terechtkunt als je uitgebreid en in een luxueuze en

intieme omgeving wilt lunchen of dineren.

Lees hier meer over deze hotspot

Bistro Croquant

Deze hippe bistro opende eind 2017 al in stilte zijn deuren. Desondanks vinden wij dat dit vernieuwende concept een plekje verdient in ons Smakelijk Overzicht van 2018. Bij Bistro Croquant draait het om genieten en geïnspireerd worden in een gezellige en sfeervolle Franse ambiance. En niet te vergeten om culinaire kroketten en croquettes!

Lees hier meer over deze hotspot

Corner Bakery

Corner Bakery Cafe is in Amsterdam al een bekende plek waar menig hippe student en jonge moeder hun weg naartoe gevonden hebben. Perfecte instagrammable gerechten, die ook nog eens ontzettend lekker zijn. De ideale plek voor een rustig ontbijt of uitgebreide lunch. Corner Bakery opende in juni zijn deuren in hartje Maastricht op het Vrijthof.

Lees hier meer over deze hotspot

Comptoir de Mathilde

In Frankrijk kom je ze overal tegen, met name in het zuiden en het westen van het land: winkels met de naam Comptoir de Mathilde. De Franse keten maakt de gemiddelde Fransman al jaren blij met traditionele en ambachtelijke delicatessen. In april opende het concern zijn eerste Nederlandse vestiging, en wel in de Spilstraat in Maastricht.

Lees hier meer over deze hotspot

Smakelijk Maastricht_Comptoir de Mathile

Enfin Extra Ordinaire

De nog niet zo lang geleden geopende hotspot Enfin Extra Ordinaire laat zien dat Maastricht nooit stilstaat op culinair gebied. Na het afscheid op 11/11 van de welbekende Café de Belsj, is deze maand nog de nieuwe pittige uitgaansplek voor jong en oud geboren in het Jekerkwartier. En dat in een stijl van een Luiks jaren ’20 bordeel met een Moulin Rouge-gevoel.

Lees hier meer over deze hotspot