Smakelijk overzicht 2018: nieuwe restaurants op een rijtje (deel lll)

Voor het geval het je nog niet opgevallen was, 2018 is een héél erg smakelijk jaar geweest in het culinaire Maastricht! Van vernieuwende hotspots die hun deuren openden tot trendy concepten die zich vestigden in de bruisende binnenstad, wij hebben ons niet verveeld als het gaat om eten en drinken. Om het afgelopen culinaire jaar op en top af te sluiten, blikken we terug op ons smakelijke nieuws en geven we je een klein overzicht van de nieuwe restaurants en hotspots in 2018. Ben je klaar voor het laatste deel?

OAK34

Nog niet zo lang geleden opende op de Markt het nieuwe BBQ-concept OAK34, een catchy en sfeervolle plek waar je op traditionele wijze kunt genieten van Amerikaanse smoky en oaky gerechten. Overal waar je kijkt en proeft, komt het eikenhout terug: in het interieur, de gerechten en zelfs de whisky’s, bieren en wijnen!

Lees hier meer over deze hotspot

Gastrobar Puro

Nog in december is in het prachtige Sint Pieter de nieuwe Gastrobar Puro geopend, een restaurant met in Italiaanse sferen. Van Italiaanse rotoli tot versgemaakte pasta’s aan tafel zit je hier qua de keuken uit Italië wel goed.

Lees hier meer over deze hotspot

Pop Up Maastricht

Afgelopen november liet bekende Maastrichtse horeca-ondernemer Yves Mullenders ons weten een geheel nieuw concept te gaan voeren in het pand waar eerst Beluga Nxt Door gevestigd was. Op dit vernieuwende, hippe en urban concept moeten we vooralsnog even wachten, maar in de tussentijd wordt wel een pop-up concept gevoerd met een niet te missen tijdelijke kaart vol verassende gerechten.

Lees hier meer over deze (tijdelijke) hotspot

Wonderwoud

Sinds 1 december is in het creatieve en industriële Sphinxkwartier de urbanzaak Wonderwoud geopend. Naast de verkoop van trendy planten, interieur musthaves en vinyl platen, kun je hier ook terecht voor ontbijt, lunch en een lekkere kop koffie met een kleine, maar interessante kaart die compleet veganistisch en vegetarisch is.

Lees hier meer over deze hotspot

Pintxo-bar XO

Afgelopen zomer heeft het Cörversplein aan de Maas er een nieuwe culinaire bar bijgekregen, namelijk de eerste Maastrichtse pintxos-bar XO. Alles draait hier uiteraard om pinchos, kleine typische Spaanse (Baskische) hapjes op een stukje brood met een stokje erdoorheen gestoken. Op het terras langs het water, waan je je zo vanzelf even in het oude Spanje.

Lees hier meer over deze hotspot