Le Bon Vivant

Smakelijke Kerst en Oud en Nieuw deel III

De feestdagen: samen zijn, samen genieten én samen eten. Maar waar geniet je in Maastricht van een heerlijke maaltijd als je zelf niet zo’n keukenprins(es) bent? Of geen zin hebt om een hele dag een hele familie over de vloer te hebben? Wij hebben onze leden gevraagd of ze tijdens de feestdagen zijn geopend, en zo ja op welke tijden. Vorige week maakten we de eerste twee lijstjes. Hierbij deel drie. De rest volgt snel. 

11. CINQ

Op het Cörversplein geniet je deze feestdagen optimaal. CINQ is zowel met kerst als met Oud en Nieuw geopend. Speciaal voor de gasten die op deze dagen aanschuiven heeft CINQ twee feestelijke menu’s samengesteld. Op 24 december is de zaak tot 17.00 uur geopend. Op Eerste en Tweede Kerstdag ben je voor zowel lunch als diner welkom, voor een vier- of vijfgangenkerstmenu (€ 52.50 en € 59.50). Op Oudejaarsavond is de zaak vanaf 20.00 uur geopend voor een vier- of vijfgangen sylvestermenu (€55,- en € 62.50). Na het diner kun je vanaf de Servaasbrug een paar meter verderop naar het vuurwerk gaan kijken, waarna er nog tot 2.00 uur muziek gedraaid wordt! Op 1 januari is CINQ vanaf 13.00 uur geopend.

Cinq-Maastricht-14

12. NOVO

NOVO new dining is op Eerste en Tweede Kerstdag geopend voor zowel lunch als diner. Hier word je dan getrakteerd op een culinaire wereldreis. Het vijfgangenkerstdiner van NOVO bestaat uit uiteenlopende gerechten van over de hele wereld. Met bijvoorbeeld een dry aged carpaccio of kvitsøy zalm als voorgerecht en een tussengerecht van ‘down under’. De prijs voor het kerstmenu bedraagt € 48,- per persoon. Kies je voor een bijpassend wijnarrangement dan ben je 30 euro meer kwijt. Voor € 88,- euro per persoon geniet je een NOVO vip-arrangement inclusief aperitief, dranken en glühwein.

Restaurant-Novo-Maastricht-13

13. De Poshoorn

Stadsherberg de Poshoorn, op de Percée in Wyck, is op Kerstavond geopend tot 21.00 uur, op Eerste Kerstdag gesloten en op Tweede Kerstdag geopend van 9.00  tot 2.00 uur. Behalve ontbijt, lunch en borrel, nodigen Yves Mullenders en zijn team je uit voor een viergangenkerstdiner. Het kerstdiner bij de Poshoorn is zoals we dat van de zaak mogen verwachten: lokaal en regionaal getint. Op Oudejaarsavond is de Poshoorn tot 3.00 uur geopend: een smakelijke plek om het jaar in te luiden. Op 1 januari is de zaak de hele dag geopend (van 9.00 tot 1.00 uur).

De-Poshoorn-Maastricht-1

14. Le Bon Vivant

Tijdens de feestdagen geniet je bij Le Bon Vivant van maar liefst vier bijzondere vier-, vijf- of zesgangenkerstmenu’s van de zaak. De prijzen van deze menu’s variëren tussen € 57,50 en € 72,50. Helaas is Le Bon Vivant voor alle feestdagen al volledig volgeboekt. Wie volgend jaar wil genieten van een van deze menu’s, kan dus beter tijdig bestellen. Tussen 1 en 11 januari is Le Bon Vivant gesloten, waarna ze op 12 januari openen met een nieuwe winterkaart!

15. SOFA

SOFA is Eerste en Tweede Kerstdag geopend voor zowel lunch als diner. Het vier- of vijfgangenmenu van SOFA bestaat uit diverse visgerechten en wild. Als dessert kies je tussen kazen of een kerstdessert. Prijzen variëren tussen € 31.50 en € 59.50 (incl. wijnarrangement). Speciaal voor de kleinste bezoekers heeft SOFA ook een kindermenu, bestaande uit een salade, hoender met bijgerechten en een kerstdessert.

Sofa

Klik hier en hier voor twee keer vijf andere Smakelijk Maastricht-restaurants die tijdens de feestdagen zijn geopend. Een nieuw lijstje volgt volgende week! 

Smakelijke Kerst en Oud en Nieuw!