Mes Amis

Smakelijke Kerst en Oud & Nieuw deel II

De feestdagen: samen zijn, samen genieten én samen eten. Maar waar geniet je in Maastricht van een heerlijke maaltijd als je zelf niet zo’n keukenprins(es) bent? Of geen zin hebt om een hele dag een hele familie over de vloer te hebben? Wij hebben onze leden gevraagd of ze tijdens de feestdagen zijn geopend en zo ja op welke tijden. Vorige week maakten we een eerste lijstje. Hierbij deel twee. De rest volgt snel. 

6. Mes Amis

Eigenaresse Annaline Doelen en haar team willen graag kerst met je vieren. Je bent op beide kerstdagen (vanaf 17.00 uur) van harte welkom, lezen we op de site van wijnrestaurant Mes Amis aan de Tongersestraat. Wie wil genieten van een heerlijk kerstmenu bestaande uit vijf gangen (€ 67,50), eventueel in combinatie met mooie Limburgse wijnen, dient voor maandag 18 december te reserveren. Hoewel in principe wordt uitgegaan van een vast menu, is een wijziging (mits tijdig aangegeven) altijd mogelijk. Op Oudejaarsavond serveert Mes Amis een viergangenmenu voor € 55,– . Je wordt die avond tussen 17.00 uur en 19.30 uur ontvangen. Tegen 23.00 uur sluit Mes Amis, zodat zowel het team als de gasten op tijd in de stad kunnen zijn om te genieten van het vuurwerk.

Mes Amis

7. Beluga Loves You

Wat er precies op het menu staat blijft nog even een verrassing, maar eten in het restaurant van Hans van Wolde is altijd een bijzondere ervaring, of er nu iets te vieren valt of niet. Tijdens de feestdagen zelf is het bekendste restaurant van Maastricht maar beperkt geopend, al kun je er voor 24 december reserveren voor zowel de lunch als het diner. Op Eerste Kerstdag is het tweesterrenrestaurant aan de Maas alleen voor de lunch geopend. Op Tweede Kerstdag, 31 december en 1 januari viert het Beluga-team zelf feest en is de zaak gesloten. Van woensdag 27 tot en met 30 december is Beluga Loves You zowel geopend voor de lunch als voor het diner.

beluga

8. Bouchon d’en Face

Coquilles Saint Jacques of foie gras met bloedworst als opwarmertje, hertenbiefstuk of heilbot als hoofdgerecht, en als afsluiter een selectie van kazen of profiterolles maison. Bij Bouchon d’en Face maken ze het tijdens de feestdagen op zijn Frans gezellig. Op kerstavond is de bistro gesloten, maar op Eerste en Tweede Kerstdag en Oudejaarsavond ben je – mits je hebt gereserveerd – tussen 18.00 en 19.30 uur van harte welkom voor een ontspannen driegangendiner (€ 39,50 per persoon, € 59,50 euro inclusief wijn en € 69,50 inclusief aperitief, wijn, water en koffie). Op Oudejaarsavond sluit Le Bouchon om 23 uur zodat de gasten op de Sint Servaasbrug of elders in het centrum kunnen genieten van het vuurwerk. Op 27, 28, 29, 30 is Le Bouchon d’en Face ook geopend voor de lunch (12.00 tot 15.00 uur). Op 1 en 2 januari is de zaak gesloten.

Bouchon Den Face

9. Lure

Café Lure, het gezellige restaurant aan de Grote Looierstraat, is op Eerste Kerstdag dicht, maar op kerstavond (tot 21.00 uur) en Tweede Kerstdag (van 12.00 tot 24.00 uur) ben je er van harte welkom.  Op Oudejaarsdag is Lure geopend tot 23.00 uur. De dag erna, maandag 1 januari, kun je er weer terecht (vanaf 12.00 uur tot 22.00 uur).

Cafe lure

10. ’t Wycker Cabinet

Deze bar-bistro in Wyck is gedurende de hele vakantieperiode vanaf 08.30 geopend, met uitzondering van Eerste Kerstdag, want dan is de zaak de hele dag gesloten. Op kerstavond gaat  ’t Wycker Cabinet om 16 uur dicht, net als op Oudejaarsavond. Er zijn geen speciale kerstmenu’s; de bistro heeft onlangs de hele kaart vernieuwd.

Cabinet

Klik hier voor een overzicht van vijf andere Smakelijk Maastricht-restaurants die tijdens de feestdagen zijn geopend. Een nieuw lijstje volgt spoedig!