Smakelijke routes op Het Preuvenemint 2017

Het ene feestweekend is nog maar net voorbij of Maastricht maakt zich al weer op voor het volgende (culinaire) evenement: ‘t Preuvenemint. Traditiegetrouw verandert het Vrijthof het laatste weekend van augustus in één groot openluchtrestaurant waar bewoners en bezoekers van de stad vier dagen lang samen genieten.

De 36e editie van ’t Preuvenemint is een samenwerking tussen tientallen horecaondernemers uit Maastricht en omstreken. 25 daarvan zullen komend weekend met een stand op het Vrijthof staan om jullie te laten ‘preuve’ van hun keuken of hun specialiteiten.

’t Preuvenemint is een evenement waar wij op de redactie van Smakelijk – hoe kan het ook anders – ontzettend blij van worden. Omgeven door culinaire verrassingen, de lekkerste wijntjes, livemuziek en gezelligheid is het Vrijthof van 24 tot 27 augustus een plek waar wij ons wel in onze sas voelen. En daarom hebben wij ook wat leuks in petto – althans, dat vinden wij dan.

Aanstaande donderdag, vrijdag en zaterdag gaan onze bloggers op het Vrijthof op zoek naar dé hotspots van ’t Preuvenemint. De dag erna lees je onze ervaringen en tips online via smakelijk.nl en via onze social mediakanalen. Stay tuned dus voor de beste lekkernijen tijdens ’t Preuvenemint.

Voor nu alvast twee tips namens de organisatie:

1 Wist je dat ’t Preuvenemint sinds dit jaar een eigen app heeft? Volledig uitgerust met plattegrond en informatie over de deelnemers en hun aanbod! Scheelt een hoop gedoe wanneer je op zoek bent naar dat ene glaasje rosé, Indonesische tapas of truffelbitterballen.

2 De valuta van ’t Preuvenemint blijft de Preuvenelap maar deze is vanaf dit jaar enkel nog digitaal te kopen en besteden. Zo betaal je makkelijk, veilig en snel je hapjes en drankjes én kun je de overgebleven Preuvenelappen na zondag weer gewoon terugstorten op je eigen rekening!

Een bezoekje aan het Preuvenemint is overigens niet alleen gezellig en lekker, de organisatie van ’t Preuvenemint sponsort elk jaar diverse goede doelen. In totaal doneerde het organiserende Struyskommitee de afgelopen 35 jaar meer dan 4 miljoen euro aan lokale verenigingen en stichtingen, sportverenigingen, muziekgezelschappen en liefdadigheidsorganisaties in binnen en buitenland. Win win dus, zou je kunnen zeggen!