Smakerij Maastricht gekozen tot ‘leukste ijssalon’ van Limburg

De zomer komt eraan en dan eet je graag een ijsje. Maar waar? In de ‘leukste ijssalon van Limburg’ bijvoorbeeld. Volgens de makers van het RTL4-programma ‘De Beste van Nederland’ is die te vinden in de Stationsstraat in Wyck. ,,Bij Smakerij Maastricht staat (smaak)beleving in de breedste zin van het woord centraal. IJs vormt de spil in het steeds wisselende aanbod, met trendsettende smaken als lavendel en limoen-basilicum”, zo melden ze.

Smakerij Maastricht is de nieuwe naam van de ijssalon annex lunchroom op nummer 56A. Het bedrijf – dat voorheen Stella Gelato heette – doet mee aan een landelijke branded content-campagne, waarin ‘de leukste’ en ‘de beste’ ondernemers uit alle provincies van het land het tegen elkaar opnemen.

,,Met leuke, persoonlijke en hier en daar (te) gekke en opvallende vlogs, gooien de ondernemers alles in de strijd om de meeste stemmen binnen te halen. In de eerste aflevering is het de beurt aan de beste rijscholen van Nederland. Vervolgens komen onder meer de leukste kinderopvangen en dus ook de leukste ijssalons van het land aan bod”, aldus het marketingbureau dat achter de actie zit..

De programmamakers hebben persoonlijk een bezoek gebracht aan de zaak én bezoekers geïnterviewd, zo meldt het persbericht. ,,Op basis daarvan kwam Smakerij Maastricht als provinciale winnaar uit de bus. De winnaars van de provinciechallenge zijn automatisch gekwalificeerd voor de landelijke finale.”

Een branded-contentcampagne dus, maar wel een waarbij de Maastrichtse ijssalon veel landelijke aandacht genereert. En dat is niet voor het eerst. Vorig jaar eindigde de ijssalon als eerste Limburgse zaak in de landelijke Top-100 van beste koffieserverende zaken, gepubliceerd door Misset Horeca. Deze ranglijst wordt in de branche zeer serieus genomen.

Smakerij Maastricht is ook populair onder reizigers die zich met de trein verplaatsen. De zaak staat in de top-10 van ‘de allerbeste ijssalons’ op NS Favourites.nl