Hiemel en Helpoort twee dagen lang één groot bierparadijs

Een verheugend bericht voor de liefhebbers van Craft Beer: het gebied tussen de Sint Bernardusstraat en het aangrenzende Faliezusterspark, een van de historische pareltjes van Maastricht op slechts tien minuten lopen vanaf Station Maastricht, wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni omgetoverd tot één groot bierparadijs. 

speciaalbier-bierfestival

Meer dan veertig – veelal kleine – brouwerijen uit de Euregio zullen hier hun speciaalbieren presenteren. Ook staat een mooi assortiment aan bijzondere buitenlandse bieren klaar om de kelen van de bierliefhebber te verwennen.

De 24uurs van Maastricht, zoals het festival heet, wordt dit jaar alweer voor de vijfde keer gehouden in de nabijheid van D’n Hiemel en de Helpoort. Het eerste lustrum wordt gevierd met de introductie van een speciaal ‘24uurs jubileumbier’.

Het bierfestival, dat wordt georganiseerd door bierverenging PINT Regio Zuid-Limburg, wordt omlijst met zowel een cultureel als een culinair programma. Zo zijn er brouwdemonstraties en eetstandjes, worden er masterclasses Beer and Food Pairing gehouden en zijn er diverse bierroutes met tekst en uitleg samengesteld. Verder worden  er onder meer bierwandelingen door Maastricht verzorgd en kan voorts een bezoek worden gebracht aan de historische bierbrouwerij Bosch in de Rechtstraat in het Maastrichtse stadsdeel Wyck.

De entree tot het festival bedraagt 2 euro. Voor een proefglas wordt 3 euro statiegeld gerekend en drankmunten zijn te verkrijgen voor 2 euro per stuk. Kijk voor verdere praktische informatie en de openingstijden op de website.