Stadscafé Lure krijgt nieuwe eigenaar

Bijna twaalf jaar geleden opende Yves Mullenders in de Grote Looiersstraat in Maastricht zijn eerste zaak. Stadscafé Lure werd in de jaren die volgden geliefd door locals maar ook zeker door studenten – die maar wat graag even van de stadsbibliotheek uitweken naar het zonovergoten terras van het gezellige stadscafé. Met ingang van 1 maart zullen Rick Moenen en Rob Cimmermans (oud-eigenaren van de Tramhalte en Harvey’s) de zaak in het gezellige Jekerkwartier overnemen.

Niet te koop

Ondanks het feit dat Yves eind 2018 een derde zaak overnam (Clichee in de Koestraat wordt op dit moment flink onder handen genomen voor de opening medio maart), stond Stadscafé Lure eigenlijk niet te koop. Maar toen de mogelijkheid zich voordeed, hoefde de horecaondernemer niet heel lang na te denken. ,,Het is een dubbel gevoel, de verkoop van mijn eerste zaak. Het is en blijft een nostalgie-dingetje; Lure heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Van de andere kant is er een tijd van komen en een tijd van gaan. Tijd om door te groeien’’, zegt Yves.

Plannen voor Lure

Zodra Rick en Rob Lure officieel hebben overgenomen, gaat de zaak voor ten minste een maand dicht. Lure staat namelijk een grootse opfrisbeurt voor ogen. Het huidige interieur zal daarbij plaats maken voor een inrichting in Franse sferen.

‘Frankrijk’ zal bij Lure vanaf april niet alleen terugkomen in het interieur, maar ook op de menukaart. Bij de Tramhalte hebben de heren nu ook een Franse kaart, die willen ze gaan doorvoeren bij Lure. ,,Je zit er immers in het Jekerkwartier’’, zegt Rob. ,,Daar waan je je zo in Parijs en dat gaan we combineren met onze nieuwe kaart.’’ ,,We gaan bij Lure voor ouderwets Franse gastvrijheid en gezelligheid’’, voegt Rick daar aan toe.

De naam van Lure blijft onveranderlijk. Deze is al meer dan elf jaar een begrip in Maastricht. ,,Daar moet je gewoon niet aan gaan zitten!’’ beamen de heren in koor.

Tramhalte – kitchen & bar

Hun tweede zaak, Harvey’s Maastricht, verkochten Rick en Rob al enige tijd geleden. Met de aankoop van Lure zullen ze ook afscheid gaan nemen van de Tramhalte. Deze keuze hebben ze gemaakt omdat ze al sinds het begin van hun samenwerking weten dat ze graag op een centralere locatie willen gaan ondernemen. De locatie van Lure is wat Rob betreft een perfecte locatie: ,, In het centrum maar wel op een plek waar je je eigen concept kunt blijven voeren.’’

Het vertrekken van Rob en Rick betekent echter niet het einde van de Tramhalte. Hun voormalige zaak is namelijk overgenomen door een ondernemersduo dat hier zal blijven doen wat Rob en Rick er ook deden. Misschien met een twist, maar voor het overgrote deel zal de Tramhalte blijven zoals de Tramhalte is.