Steakhouse Carnal: allemansvriend met goede live recensies

Terwijl de laatste zomerse zonnestralen op de Wycker Brugstraat vallen, schuiven wij aan op het terras van Steakhouse Carnal. Onmiddellijk valt op dat hier een grote verscheidenheid aan klanten komt: van jong tot oud en van echte Maastrichtenaren tot internationale gasten. Carnal is een ‘allemansvriend’; iedereen is hier welkom.

Aan tafel krijgen we uitleg over de geschiedenis achter Carnal. Een indrukwekkend verhaal over jonge ondernemers die zo enthousiast zijn dat ze niet kunnen wachten met het afronden van hun opleiding, maar meteen willen beginnen aan hun droom. Carnal viert daarom in september al haar vierde verjaardag en de ster van het steakhouse blijft rijzen.

Het succes is mede te danken aan de open houding. Wil je een kijkje nemen in de half open keuken? Dat is geen probleem. Carnal streeft er namelijk naar zo open eerlijk mogelijk te communiceren met haar gasten. Ook is het restaurant maatschappelijk verantwoord ondernemend en is daarom heel zuinig op haar vlees. ,,We aaien het vlees nog net niet voordat het op de grill gaat”, vertelt de bedrijfsleider ons.

Het vlees wordt daarom ingekocht op plekken die niet meteen in de verwachting liggen. Zo gaat men bijvoorbeeld naar Namibië om ook daar mensen van werkgelegenheid te voorzien. Daarnaast vinden ze het bij Carnal belangrijk om ook lokaal iets te betekenen. Zo hebben ze bijvoorbeeld Syrische vluchtelingen een kans gegeven om hier te komen werken.

Na de enthousiaste verhalen is onze nieuwsgierigheid alleen nog maar vergroot en bestellen we op advies van het personeel een rib-eye steak (medium) en ossenhaas (medium-rare). We volgen het voorstel om ons te laten verrassen door de side dishes.

Het vlees, dat er verrukkelijk uitziet, wordt opgediend op een rustieke, houten plank. Ook krijgen wij drie kleine emmertjes met peper-, rode wijn- en champignon-truffel saus, waarbij de laatste écht onze favoriet is. Alle gerechten, maar ook sauzen, worden vers bereid en dat proef je.

De subtiele manier waarop de ossenhaas gekruid is, laat de smaak van het vlees perfect tot zijn recht komen. De rib-eye steak is zoals deze hoort te zijn. Rosé gegaard en zacht van smaak.

De keuken voorziet ons van een aantal geadviseerde side dishes. Een paar daarvan met een Amerikaans tintje. Zo serveren ze een gegrilde maiskolf waarmee je de hartige smaken met zoete smaken onderbreekt. Ook krijgen wij twee frisse salades geserveerd. De coleslaw salade klinkt vrij standaard, maar deze is echt de moeite waard, zeker in vergelijking met onze ervaringen elders. Waarschijnlijk komt dit ook weer door de verse bereiding. De gemixte salade zorgt voor een lekker frisse variatie. Omdat de koolhydraten niet mogen ontbreken dient Carnal een gepofte aardappel op met een romige cream cheese saus.

Een mooie samenstelling die we waarschijnlijk zelf niet gekozen zouden hebben, maar waardoor de gerechten wel erg gevarieerd zijn.

Uiteraard mag een toetje niet ontbreken. Naast een aantal vaste keuzes op de kaart geeft Carnal je ook de mogelijkheid om zelf iets samen te stellen, ideaal voor de mensen die niet kunnen kiezen uit al dat lekkers. We bestellen de tiramisu, maar proberen ook het samengestelde toetje uit.

Ook de desserts worden opgediend op een mooi stenen plaatje. De tiramisu is zacht, smeuïg en heeft die fijne authentieke koffiesmaak. Het samengestelde dessert bestaat uit een pure chocolademousse én een warme brownie: een echte aanrader voor de chocolate addict. Daarnaast nemen we de tiramisu crème, die zo smaakt als dat je hem voorstelt: hemels!

Wat wij in ieder geval zeker weten is dat wij nog eens terugkomen bij Steakhouse Carnal. Misschien wel om de spareribs te proeven die vele gasten om ons heen verorberen. Als we de live recensies mogen geloven zijn deze zeker de moeite waard.

We mogen als laatste een klein tipje van de sluier oplichten als het gaat over de toekomst van Carnal. ,,Er staat iets te gebeuren”, luidt het. Houd dit steakhouse daarom in de gaten, in het bijzonder vanaf januari 2018…