Streetfood Night: eten in het hippe Sphinxkwartier

Burgelijke burgers, stroperige stroopwafels en crispy fish and chips: ja, wij houden van foodtrucks en streetfood! In de zomermaanden kunnen we al genieten van de nodige foodfestivals, zoals Kannen en Kruiken, TREK en het Joy Sushi Festival. Maar voor de liefhebbers van rollende keukens en straatvoedsel die er nooit genoeg van hebben, is er nu ook de Streetfood Night: het wekelijkse mini-foodevent bij de Student Hotel en Pathé midden in het Sphinxkwartier! 

The Student Hotel en The Blue Truck organiseren samen bij wijze van proef wekelijks op de donderdag een intieme Streetfood Night op het pleintje bij het Sphinxcour. Want waarom zou je jezelf ‘opsluiten’ om thuis te koken als je ook met vrienden gezellig in de stad een hapje en bite kunt eten? Het creatieve en hippe Sphinxkwartier is daar natuurlijk de perfecte plek voor.

The Blue Truck staat al wekelijks steevast als blauwe rollende keuken op de Woensdagmarkt in Maastricht met hun ambachtelijke burgers en hotdogs. Ze zijn nu dus ook elke donderdag te vinden bij de Sphinxcour samen met een klein aantal wisselende foodtrucks. Zo kun je fish and chips eten bij Jack White’s, een lekkere empanada halen bij Re Argentino en tot slot genieten van Venezolaanse arepa’s bij de Blackbirds Foodtruck. Allemaal bites die je zelf in de eigen keuken niet zo snel kunt maken. Daarna een filmpje pakken bij de Pathé of een drankje doen bij de bar van The Commons en je hebt de perfecte donderdagavond!

De Streetfood Night vindt elke donderdag plaats bij de Sphinxcour van 15.00 tot 21.00 uur. Donderdag 20 december is de laatste datum van dit jaar. Het mini-foodevent is vervolgens weer terug vanaf donderdag 10 januari. Pik dit jaar dus nog lekker wat hapjes en bites mee! 

Foto van The Blue Truck