header-21

Sushi Festival JOY: Aziatische smaken in het stadspark

Sushi, dim sum, sukiyaki, noodle bowls, yakitori, tempura, hapjes op basis van zeewier, Japanse poffertjes, bao buns en niet te vergeten ijsrolletjes. Allemaal gerechtjes die in overvloed te krijgen zijn op Sushi Festival JOY, een gastronomisch event dat van 15 tot en met 17 september wordt gehouden in het stadspark in Maastricht.

Drie dagen lang zal het parkgedeelte bij de Onze Lieve Vrouwewal zijn omgetoverd in een typisch Aziatische markt vol geurige stalletjes met licht en vooral ook lekker eten en Asian biertjes. Voor de liefhebbers van exotische drankjes is er een cocktailbar waar bijzondere alcoholische versnaperingen te verkrijgen zijn.

Sushi Festival JOY is in feite een rondreizend culinair circus, waarbij alles draait om sushi en andere Aziatische bites. Het event vindt komend weekend plaats in Den Haag. In augustus is Den Bosch aan de beurt en in september kunnen foodies in Maastricht hun hart ophalen aan het gevarieerde eten uit uiteenlopende Aziatische keukens.

JOY biedt naast een verscheidenheid aan sushi een groot aantal andere populaire en minder bekende verrassingen op het gebied van streetfood. De bezoeker maakt als het ware een culinaire ontdekkingsreis langs de leukste foodtrucks die verlicht zijn aan de hand van sfeervolle lampionnen en kleurrijke neonlampen die het Azi√ęgevoel compleet maken. Wie zelf aan de slag wil kan tijdens een sushiworkshop de fijne kneepjes van het vak leren.

Sushi Festival JOY is voor iedereen gratis toegankelijk.