Tagliatella - Wycker Cabinet

’t Wycker Cabinet krijgt er een zusje bij

Het is er altijd gezellig en eigenlijk altijd druk. Zo druk dat als je er rond etenstijd zonder reservering binnenwandelt, je waarschijnlijk even moet wachten voordat er plek is. ‘t Wycker Cabinet in Wyck is een succes. Sinds de opening van de zaak is de zaak geliefd. Niet alleen in Maastricht, maar ook ver daarbuiten. Niet zo gek dan ook dat de eigenaren van de bistro-bar er een zaak bij gaan nemen!

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat

Het is er altijd gezellig. Of je nu voor ontbijt aanschuift (in het weekend al vanaf 9 uur ochtends), je dag wil afsluiten met een goed glas wijn of ieder mogelijk eet- of drinkmoment daar tussenin. Dat het er altijd gezellig druk is, is fantastisch voor de eigenaren, maar soms wat minder voor een voorbijganger die net niet op tijd is of niet gereserveerd heeft. Daarom gaat het team van ’t Wycker Cabinet dit jaar dan ook hard werken aan de realisatie van een tweede locatie, op een kleine steenworp afstand van de gezellige bistro-bar.

Privé met gezelschappen dineren

Om de hoek, in de Wycker Grachtstraat, lag tot voorkort Kookstudio À La Carte, een kleinschalige kookstudio waar gezelschappen een avond (of middag) konden kokerellen (om de lekkernijen vervolgens zelf te nuttigen). Met de sluiting van deze kookstudio kwam de locatie – Wycker Grachtstraat 24 – vrij. Een uitgelezen kans voor ’t Wycker Cabinet, vond mede-eigenaar Sander Verhoeven. De zaak is sinds kort van hem en zal in de loop van dit jaar worden opgebouwd tot eetgelegenheid voor groepen. Er zal plek komen voor gezelschappen tot 35 personen.

Op de kaart

Hoe het concept van het zusje van ’t Wycker Cabinet er precies uit gaat zien weet Sander nog niet precies. ,,Het doel is om dit jaar officieel open te kunnen gaan. Wanneer precies ligt aan heel veel randzaken.’’ In het pand aan de Wycker Grachtstraat 24 zal een stukje Wycker Cabinet teruggebracht worden: Sander sluit niet uit dat er een open keuken komt en dat er een bar komt die identiek is aan het toonaangevende helblauwe exemplaar in ’t Wycker Cabinet. Het niveau van de menukaart wordt net een stapje hoger dan bij ’t Wycker Cabinet.

Het nieuwe zusje van zal in ieder geval een volwaardig verlengstuk van ’t Wycker Cabinet worden, waar ook plek is om op drukke dagen naar uit te wijken. En dat gewoon om de hoek. Wij zijn in ieder geval enthousiast voor deze uitbreiding!

Lees meer over dit restaurant