Gin tonics - Wycker Cabinet

’t Wycker Cabinet maakt zich klaar voor de zomer

Ze zitten niet stil bij ’t Wycker Cabinet. Zodra er een nieuw seizoen aanbreekt, gaat de menukaart van de altijd gezellige bistro-bar in het bruisende Wyck op de schop. De ene keer is het om een ontbijt te introduceren, de andere keer gaat het meer om de exclusieve wijnen. Inspelen op trends en seizoen- en streekgerechten, en het verder ontwikkelen van het concept zijn de achterliggende gedachte van alle vernieuwingen. Medio mei komt er opnieuw een nieuwe kaart bij ’t Wycker Cabinet; wij geven je alvast een sneak preview van de wijzigingen die eraan gaan komen.

Koffie

Ferrari onder de koffiemachines siert sinds een paar weken de helblauwe bar van ’t Wycker Cabinet. De Faema E71E van ’t Wycker Cabinet is de allereerste van Nederland en moet koffie maken naar een hoger level tillen. De koffie die er geschonken wordt is dezelfde als voorheen; de smaak zal echter alleen maar beter worden. Dat komt door de machine. Waar tot de komst van de koffie-Ferrari de koffie met een volautomatische machine gemaakt werd, wordt dat nu allemaal handmatig gedaan. En dat komt niet alleen de smaak ten goede, maar zorgt er ook voor dat met de komst van de nieuwe kaart in plaats van ‘gewone’ melk in je cappuccino of latte, ook voor soja- en amandelmelk gekozen kan worden. ,,Al jaren zetten we in op de beste kwaliteit eten, wijn en bier. Dat hebben we nu doorgetrokken naar de koffie en daarmee is het cirkeltje rond’’, vertelt Sander Verhoeven, mede-eigenaar van ’t Wycker Cabinet.

Huisbier & speciaal bier

Dat het cirkeltje rond is betekent echter niet dat er niet meer vernieuwd wordt. In tegenstelling zelfs. Eind mei mogen we derde editie van Cabinet’s huisbier verwachten. Deze wordt, net als de voorgaande twee edities, gebrouwen in samenwerking met Brouwerij Zuyd en wordt een écht witbier met aroma’s van bloedsinaasappel en citroen.

In aanvulling op het eigen biertje, worden ook de ‘bieren op fles’ uitgebreid. Waar deze selectie nu nog bestaat uit vrij basale speciaalbieren, mogen we vanaf medio mei een uitgebreider en specialer aanbod speciaalbiertjes verwachten.

Wijn

Dat wijn belangrijk is op de kaart van ’t Wycker Cabinet wisten we al. Sander ging vorig jaar met zijn collega’s uitgebreid op wijncursus en past de kennis die ze daar opdeden graag toe voor zijn gasten. Richting de zomer wordt de wijnkaart uitgebreid met een nieuwe open wijn, waarmee het totaalaantal open wijnen op twintig komt te staan. Ook komen er twee nieuwe champagnes op de kaart te staan, en wel de extra brut en rosé van Charles Ellner. Iets dichter bij huis is Sander de samenwerking met De Wijnpraktijk aangegaan, dit kennisinstituut voor wijn opende nog niet zo lang haar deuren en levert onder andere de pinot noir van Landgoed Overst aan ’t Wycker Cabinet. Andere regionale wijnen op de kaart zijn onder andere de Raar Brut van Wijngaard Raarberg en de welbekende Cuvée XII van de Apostelhoeve.

Cocktails!

Alsof het met al die nieuwe bieren en wijnen nog niet genoeg is, gaat ook de gin ’n tonic-kaart op de schop en komen er andere cocktails op de kaart. Dat laatste is een primeurtje voor ’t Wycker Cabinet. Waar de befaamde g+t al sinds het begin op de kaart staat en er ook wel twee mixdrankjes geschonken worden, zal de komende kaart de eerste mét cocktails komen. Zo slurp je deze zomer op ’t terras van ’t Wycker Cabinet van een verfrissende Limoncello Spritz, Maastrichter Mule of Bloody Mary. Voor die laatste twee wordt gebruik gemaakt van de lokale Wyckse Wodka.

Op het gebied van de gins kent de kaart twee nieuwkomers: de Loopuyt gin uit Schiedam (van oudsher dé jeneverstad van Nederland) en de Catz gin. Die laatste won in 2017 nog een master-award tijdens de Londense Global Gin Masters. Deze classificatie zou nog boven de gouden medailles geplaatst worden.

En eten dan

Op het gebied van eten zal er niet extreem veel veranderen op de kaart. ,,Wat ingrediënten hier en daar’’, vertelt Sander. Wel worden ontbijt en lunch in een nieuw jasje gestoken, hoe dat er precies gaat uitzien houdt de horecaondernemer nog even voor zich.

Deze week gaat de keukenbrigade aan de slag met de asperges en vanaf juni ben je bij ’t Wycker Cabinet traditiegetrouw weer aan het juiste adres voor een goede portie mosselen.

Het kleine zusje van

Alsof ze het er nog niet druk genoeg mee hebben, wordt er bij ’t Wycker Cabinet achter de schermen ook nog hard gewerkt aan de realisatie van het kleine zusje. Deze annex locatie van de bar-bistro moet aan de overkant van de straat komen te liggen en ruimte bieden aan grotere groepen tot maximaal 35 personen. Alles dat Sander hierover kan (of wil) vertellen, is dat hier naar verwachting begin 2020 de deuren zullen openen.