The Spirit of Maastricht: meer dan 600 smaken whisky in Hotel de l’Empereur

Ben jij ook niet vies van de ‘whisky way of living’? Kom dan absoluut op zaterdag 27 oktober naar de vierde editie van het Whisky & Spirits Festival en laat je verrassen door een aanbod van meer dan 600 whisky’s en bijzondere spirits. Met de daarnaast geserveerde hapjes, een gezellige ambiance, inclusief passende muziek is dit een lifestyle-evenement dat je niet wilt missen.

Tijdens het culinaire festival ‘La Saison Culinaire’ worden op 27 oktober in het sfeervolle en karakteristieke Grand Hotel de l’Empereur twee proefsessies gehouden van The Spirit of Maastricht. Het zijn sessies van drie uur, waarvoor je hier tickets kunt bestellen. De middagsessie is van 13.00 tot 17.00 uur (proeven tussen 13.30 en 16.30 uur) en de avondsessie van 19.00 tot 23.00 uur (proeven tussen 19.30 en 22.30 uur).

Tijdens een sessie maak je kennis met whisky en premium spirits door in gesprek te gaan met vele gepassioneerde deskundigen, onder het genot van een hapje en de nodige ‘drams’ (Schots voor de slokjes whisky die geschonken worden om te proeven).

De drams worden geschonken in een mooi ‘Glencairn’ glas dat je bij binnenkomst ontvangt en naderhand als souvenir mag meenemen naar huis. Het is een authentiek ‘nosing and tasting’-glas van waaruit je met kleine slokjes proeft en kennismaakt met de vele smaken en soorten whisky’s die er zijn.

De herfst is weer aangebroken en niets zal een druilerige zaterdag meer opwarmen dan een lifestyle evenement als The Spirit of Maastricht. Je verlaat het prachtige hotel de l’Empereur op 27 oktober met een goed gesmeerde keel, een prachtig glas en leerzame brochures vol informatie over whisky en spirits. Slàinte!