tour-limburg-FLO

Limburgse wijnmakers te gast bij Brasserie FLO

Wie op een bijzondere manier wil kennismaken met Limburgse wijnen en hun makers, kan komende zondag terecht bij Brasserie FLO in de Stationsstraat. Daar vindt van 15.00 tot 17.00 uur een proeverij plaats, waarbij drie gelauwerde makers van Limburgse wijnen klaarstaan om te vertellen over hun werk, vragen te beantwoorden, maar natuurlijk ook om te laten proeven hoe goed hun wijnen wel niet smaken.

tour-limburg-FLO

Aanwezig zijn Mathieu Hulst van de Apostelhoeve, Harry Vorselen van Wijngoed Thorn en Karel Henckens van Wijndomein Aldeneyck. De bijeenkomst bij FLO vindt plaats in samenwerking met MARIO TERTSCHNIG.wine, het bedrijf van de Limburgse bekende wijnconsultant Mario Tertschnig, voormalig gastheer bij onder meer Château St. Gerlach in Houthem.

Brasserie FLO trakteert gedurende de meet & greet op heerlijke ‘hèpkes’. De proeverij is gratis en vrij toegankelijk. Reserveren is niet noodzakelijk.

Wie een stapje verder wil gaan door te ervaren wat goede Limburgse wijn kan doen in combinatie met mooie gerechten, kan vanaf 18 uur aanschuiven voor een ‘wijnmakersdiner’. De kosten hiervoor bedragen € 65,00 per persoon.

Op het programma staat het volgende 4- gangen menu (samengesteld door chef-kok Kris School en zijn team):

Rillette van konijn met brioche toast en rode biet – 2015 Riesling brut, wijngaard Apostelhoeve
*
Terrine van Livar ham met asperge, balsamico mayonaise, aardappelsalade en rucola – 2015 Pinot Blanc, wijndomein Aldeneyck en 2016 Müller-Thurgau, wijngaard Apostelhoeve
*
Warme salade Niçoise met kort geschroeide verse tonijn – 2015 Pinot Gris barrique wijndomein Aldeneyck
*
Licht gerookte gebakken zalmfilet met Limburgse asperges, pommes dauphine, zeekraal en hollandaise saus – 2016 Frühburgunder, wijngoed Thorn
*
Crème brûlée van lavendel met honing krokant en roomijs van Indian summer thee – 2016 Late Harvest, wijngoed Thorn

Reserveren kan bij Brasserie FLO via 043-3282525 of www.flomaastricht.nl