Uijttewaal Breda
Home / Breda / Blogs / Uijttewaal: langoustine, kreeft, Anjou duif & meer
Blogs

Uijttewaal: langoustine, kreeft, Anjou duif & meer

Bij restaurant Uijttewaal geef je jezelf over aan de gastronomie van de broers Uijttewaal: Sven kookt, Lars schenkt. Geen dag is hetzelfde. De heren laten zich graag leiden door de seizoenen, het weer en door inspiratie die soms ook henzelf verrast.

Hier draait alles om aandacht. Of je nu kiest voor het Uijttewaal verrassingsmenu, het vegetarische Tuingaard menu of al à carte; zij zetten onvergetelijke gerechten op tafel. Bij voorkeur begeleid door een bijpassend glas wijn, want wijn en spijs trekken samen op, vinden de broers. Ze schenken aandacht aan een zorgvuldig afgestemd arrangement, maar bieden ook álle wijnen per glas aan. Zelfs de meest exclusieve wijnen, dit dankzij het coravinsysteem.

Restaurant Uijttewaal verzorgt graag een complete avond uit. We strijken eerst neer in de lounge waar we genieten van een aperitief, enkele bites en verse oesters. Vervolgens worden we naar onze tafel begeleid, waar we volledig in de watten wordt gelegd met een 6-gangen Menu Uijttewaal (€59,95), inclusief bijpassende wijnen (€7,95 per glas).

X
Langoustine & kreeft

Chef-kok Sven Uijttewaal en zijn keukenbrigade weten ons ook vanavond weer te verrassen met culinaire creaties op hoog niveau. Zo proeven we een voorgerecht met gemarineerde langoustine, gevuld met een crème van pata negra. Zeer smaakvolle bereidingen met daarbij een soufflé van langoustine, schuim van bisque en diverse bereidingen van pompoen.

Ook het gerecht dat daarop volgt is om van te smullen: tarte tatin van kreeft en witlof. Daarbij een olie van basilicum, verschillende structuren van spinazie en een krokantje op basis van Parmezaanse kaas en basilicum. Bij de gerechten schenkt Lars Uijttewaal vanavond bijpassende wijnen zoals Grauburgunder van Weingut Rings uit Duitsland en de Portugese wijn Adega de Pegoes van Colheita Seleccionada.

Uijttewaal Breda
Langoustine
Uijttewaal Breda
Kreeft

Skrei & rogvleugel

De 3e gang is zachtgegaarde skrei met daarover gesmolten foie gras. Verder ligt op het bord gefermenteerd eekhoorntjesbrood, gerookte boter, gezoete ui, schuim van Hollandaise en poeder van prei. Of dat nog niet genoeg is wordt er ook nog een gerecht bij geserveerd met een persoonlijke favoriet van mij: rogvleugel met onder andere aardpeer, truffel, tortellini, kalfsjus en beurre noisette.

Bij de skrei drinken we Chassagne Montrachet van Domaine Coffinet, een heerlijk rijke Bourgogne wijn uit 2017. Bij de rogvleugel wordt de eerste rode wijn van de avond geschonken; een fruitige Spätburgunder van Peter Siener (2011).

Uijttewaal Breda
Skrei
Uijttewaal Breda
Rogvleugel

Anjou duif & dessert

Als hoofdgerecht genieten we van Anjou duif uit Frankrijk. Het filet van deze heerlijke duif is gekarameliseerd met dezelfde specerijen die ook zijn gebruikt voor de jus. Daarnaast worden er verschillende bereidingen van knolselderij bij geserveerd. Lars kiest bij het hoofdgerecht voor een Tempranillo van Bodegas Olivares, een complexe wijn mede dankzij de ruim 100 jaar oude wijnstokken.

Na het pre-dessert (een salade van rode kool, groene appel en ijs van mokka) volgt het dessert: een compôte van mandarijn en bloedsinaasappel met een gel van sinaasappel, grenache van Tanzania chocolade (75% cacao), merengue en roomijs van tijm. Bij het dessert wordt een fris-zoete dessertwijn geschonken: Classic Estate Red Muscadel van Rietvallei. We sluiten de avond af met koffie en huisgemaakte friandises.

Uijttewaal Breda

Duif

Uijttewaal Breda
Pre-dessert
Uijttewaal Breda
Dessert
Uijttewaal Breda
Friandises

Restaurantweek

Uijttewaal is één van de negen deelnemers aan de Smakelijk Breda Restaurantweek. Geniet tot en met zaterdag 14 maart bij Uijttewaal van een 4-gangenmenu voor slechts €38. Reserveer telefonisch via 076 565 0970 ovv. de Smakelijk Breda Restaurantweek.

Uijttewaal Breda
Uijttewaal
Deel deze blog:

Similar Posts

50%

Wil je niks missen over uit eten in Breda?

Meld je aan en blijf vanaf nu automatisch
op de hoogte van het belangrijkste nieuws over (nieuwe) restaurants in Breda.