Vino & Friends: droombaan voor gedreven sommelier

Hard werken in een frisse, flitsende omgeving, maar je tegelijkertijd op vakantie in zonnig Italië wanen. En dat terwijl de heerlijke geuren je om de oren vliegen en je dagelijks kunt putten uit maar liefst 300 verschillende wijnen uit de Italiaanse laars. Het zal voor menigeen een droombaan zijn.

Toch ligt voor een gedreven sommelier met een passie voor Italië deze gedroomde kans voor het grijpen, nu Vino & Friends, het succesvolle ‘jonge’ restaurant (annex winestore annex gastrobar) in de Plankstraat in het centrum van Maastricht op zoek is naar een sommelier. ,,Een collega die onze passie voor Italiaanse wijnen deelt”, zegt mede-eigenaar Fabian Wijering. ,,We zijn op zoek naar iemand die, net als wij, enthousiast is over ons aanbod van meer dan 300 verschillende wijnen. Iemand die in de rol van ‘winespecialist’ in staat is onze gasten te adviseren en op die manier een belangrijke schakel vormt in het unieke Vino & Friends-concept. Hij (of zij, want een meisje mag natuurlijk ook) bezorgt iedere gast een unieke wijnbeleving.”

Aan welke eisen iemand moet voldoen om voor de droombaan in aanmerking te komen? Wijering: ,,Natuurlijk staat een specifieke horecaervaring en een grondige kennis van wijn en alles wat erbij komt kijken voorop. Maar belangrijk is natuurlijk ook dat de kandidaat in staat is om de passie voor Italië en de Italiaanse keuken uit te dragen, anders werkt het niet.”