Restaurants in Breda met een Valentijnsmenu zijn er genoeg! De ideale manier om met je geliefde romantisch te dineren bij een restaurant in Breda. Heb je nog niks gepland en ben je opzoek naar een romantisch diner? We helpen je een handje met een lijstje restaurants die een Valentijnsmenu serveren.

1. Uijttewaal

Uijttewaal organiseert vrijdag 14 februari een culinaire en muzikale avond. Terwijl er live muziek op de achtergrond klinkt, kan jij met je geliefde genieten van een culinair 5-gangendiner met een romantisch randje voor €65 per persoon. Bij restaurant Uijttewaal in Breda geef je jezelf over aan de gastronomie van de broers Uijttewaal: Sven kookt, Lars schenkt.

Uijttewaal Breda

2. Ruitersbosch

Ruitersbosch is een restaurant gelegen op een vrijstaande plek aan de rand van het Mastbos. Geniet in alle rust van een lunch of diner, geïnspireerd op de Franse keuken met invloeden uit de rest van de wereld. Het restaurant serveert naast de menukaart op Valentijnsdag een speciaal 5-gangenmenu. Bekijk het menu.

Ruitersbosch Breda

3. Liefdegesticht

Liefdegesticht is het restaurant van Hotel Nassau Breda, gevestigd in een voormalig klooster. Niet zomaar een restaurant, maar een heiligdom waarin chef-kok Angel Pando en zijn volgelingen dagelijks hun vakidiotie etaleren. Het fine dining restaurant serveert een 4-gangen Valentijnsdiner voor €62,50.

Liefdegesticht Breda

4. Eethuys Breda

Eethuys Breda is een Aziatisch restaurant in de Torenstraat. Eigenaar en chef-kok Joost den Hartog creëert de mooiste smaken uit het Oosten gecombineerd met Peruaanse invloeden. Het restaurant serveert een 4-gangen shared dining Valentijnsmenu met huisaperitief, 4-gangen wijnarrangement, tafelwater en koffie met friandises voor €70 p.p. Bekijk het menu.

Eethuys Breda

5. De Veestallen

De Veestallen is een Grand Café Restaurant in de Belcrum en is de oorspronkelijke naam van het toenmalige café-restaurant en hotel uit 1926. De Veestallen is eigentijds en laagdrempelig met een comfortabel en warm interieur. Een restaurant, grand café en brasserie met terras waar een breed publiek zich thuis mag voelen. Bekijk het Valentijnsmenu voor €37,50.

De Veestallen Breda

6. Popocatepetl Breda

Popocatepetl Breda is een Mexicaans restaurant op de Havermarkt. Een bezoek aan ‘Popo’ is een avond Mexico met de karakteristieke, uitbundige en levendige sfeer. Het is de combinatie van enthousiaste en gastvrije bediening. Het restaurant serveert een shared dining menu voor €32. Bekijk het menu.

Popocatepetl Breda

7. Barbier

Barbier in Breda is een restaurant in de Vismarktstraat waar je kunt borrelen en dineren.  Achterhaal de code en krijg toegang tot de geheime speakeasy waar nóg meer cocktails op je staan te wachten. Speciaal voor de Valentijnsdag heeft chef-kok Teis op de Laak een 3-gangen Valentijnsmenu samengesteld voor €32,50 die je kunt bestellen op 13, 14 en 15 februari. Bekijk het menu.

Barbier Breda

8. Wolfslaar

Wolfslaar is gehuisvest in een oud koetshuis op Landgoed Wolfslaar. Het met een Michelinster bekroonde restaurant staat bekend om het gebruik van regionale producten, waarbij chef-kok Maarten Camps streeft naar perfectie. Het restaurant serveert een 6-gangen verrassingsmenu voor €98.

Wolfslaar Breda

9. De Stadstuin

De Stadstuin is gehuisvest in een stijlvol herenhuis aan de Ginnekenweg. Het restaurant, dat is geopend sinds 1997, serveert culinaire gerechten uit de Franse keuken en is in het bezit van een Bib Gourmand. Vrijdag 14 & zaterdag 15 februari serveert De Stadstuin een 4- gangen Valentijnsmenu inclusief amuses van het huis voor €49,50.

De Stadstuin Breda

10. Zuyd

Restaurant Zuyd, dat in 2019 haar 10-jarig jubileum vierde, is een culinair restaurant aan de Ginnekenweg. Chef-kok Stefan Dirkx verwerkt samen met zijn keukenbrigade dagverse ingrediënten tot creatieve en verfijnde gerechten. Zuyd serveert 14 en 15 februari een 5- en 6-gangen Valentijnsmenu voor €59 en €69.

Zuyd Breda

11. De Overkant

De Overkant is een restaurant in de Boschstraat, tegenover biercafé De Beyerd. In een huiselijke sfeer geniet je bij het restaurant van lunch, borrel en diner. Bij mooi weer kun je bovendien plaatsnemen op het zonnige terras. Het restaurant serveert 13, 14 en 15 februari een 3-gangen Valentijns keuzemenu voor €28,50. Bekijk het menu.

De Overkant Breda

12. La Cucina Italiana

La Cucina Italiana is een Italiaans restaurant aan de Ginnekenweg waar je in een ongedwongen sfeer geniet van pizza’s, pasta’s, Italiaanse en Mediterraanse gerechten. Daarnaast serveert het restaurant een culinair verrassingsmenu. Op Valentijnsdag serveert het restaurant een 3-gangenmenu voor €39 inclusief aperitief en koffie naar. Bekijk het menu.

La Cucina Italiana Breda

13. De Uitdaging

De Uitdaging is gevestigd in de voormalige pastorie in Ulvenhout. In dit sfeervolle pand kun je genieten van huisgemaakte soepen, broodjes, een high tea of een borrel plateau met een Chaams speciaalbiertje erbij. Op Valentijnsdag serveert De Uitdaging een speciale etagère met een aantal hartige en zoete gerechtjes om samen te delen. Reserveer via via info@lunchroomdeuitdaging.nl.

De Uitdaging Breda

14. Chocolat

Chocolat is een wereld van verleiding, verwend worden en culinaire creativiteit. Laat je verrassen door nieuwe gerechten of houd vast aan de klassiekers. Eerlijk en met passie samengesteld. Neem plaats in het sfeervolle restaurant of de unieke binnentuin. Het diner voor Valentijnsdag is volgeboekt, maar tijdens de lunch serveert het restaurant een 3-gangen lunchmenu voor €34,50.

Chocolat Breda

Bonus-tip: het leukste Valentijnscadeau

De Smakelijk Breda Giftbox is het leukste cadeau voor jouw Valentijn! In de giftbox zit onze cadeaukaart en restaurantgids en is verpakt in een cadeaudoos.

De Smakelijk Breda Cadeaukaart wordt geaccepteerd bij tientallen restaurants in Breda. Van hippe koffiebars en gezellige eetcafés tot populaire restaurants en culinaire parels.

De Smakelijk Breda Restaurantgids is dé restaurantgids van Breda waarin ook de deelnemende restaurants aan de cadeaukaart worden vermeld. Zo kan je geliefde direct inspiratie opdoen waar hij of zij met de cadeaukaart wilt gaan eten.

Valentijns-actie: t/m 14 februari betaal je geen extra kosten voor de giftbox!

Bestel de Smakelijk Breda Giftbox