’t Wycker Cabinet: mosseltjes van de hangcultuur

Het is vrijdag, en zoals we weten is ’t Wycker Cabinet vandaag de place to be voor de VrijMiBo. Misschien vandaag niet aan de strakblauwe bar maar op het zonovergoten terras met uitzicht over de Wycker Brugstraat en de voorbijgaande mensenmassa.

Op het terras of aan de bar van ’t Wycker Cabinet geniet je deze zomer niet alleen van heerlijke gin-tonics of de zomerzon; ook de paradepaardjes van de zaak zijn vanaf vandaag weer terug op de menukaart. De Moules Bouchots zijn steevast elke zomer te vinden op de kaart van ’t Wycker Cabinet en razend populair bij de gasten. Zelfs voordat de zaak haar deuren opende, werden de mosseltjes uit Normandië al verkocht op de hoek van de Wycker Brugstraat en de Wycker Grachtstraat. Ook in de tijd van de Python kwamen mensen vanuit het hele land naar Maastricht voor deze mosselen.

De smaakvolle kleine mosseltjes afkomstig van de Mont Saint-Michel zijn in de volksmond beter bekend als bouchots of mosseltjes van de hangcultuur. Deze mosselen hangen namelijk aan palen en raken de zeebodem niet of nauwelijks. Les Moules Bouchots worden bij ’t Wycker Cabinet bereid met verse peterselie, knoflook, room en een beetje witte wijn en geserveerd met verse handgesneden patatten. Voor zo’n 500 gram mosselen betaal je deze zomer slechts € 17,60!

Wycker-Cabinet-Maastricht-8