Kruisheren-hotel-Maastricht-6

Verrassende nieuwe winterkaart Kruisherenhotel

Twee weken geleden konden we je melden dat het Kruisherenhotel een nieuwe Chef de Cuisine had: Bram Haenen, afkomstig van het hippe restaurant van Cinema Lumière in het Sphinxkwartier. Verder schreven we dat onder zijn leiding hard gewerkt werd aan een nieuwe winterkaart. Maar welke gerechten we van de nieuwe chef konden verwachten, dat hield de directie van het Kruisherenrestaurant liever nog even geheim.

Nu de winterkaart gepresenteerd is, zien we dat Heanen een van onze favoriete voorgerechten uit Lumière heeft meegenomen naar zijn nieuwe stek: de steak tartaar met oester en piccalilly (zie foto) prijkt nu trots op de kaart van het chique vijfsterrenhotel op de Kommel. Enig verschil is dat het gerechtje op de winterkaart van het Kruisheren is uitgebreid met zilte groenten en haringkaviaar.

Nieuwe menukaart Kruisheren

Wie in het Kruisherenrestaurant gaat lunchen of dineren heeft de keuze uit twee menu’s. Het ‘Menu à la Chef’ en het ‘5 courses of Design’. Haenen liet eerder weten bij de samenstelling van zijn gerechten sterk te hechten aan de seizoenen. Daarnaast is hij voortdurend op zoek naar nieuwe producten, die hij vervolgens verwerkt in bijzondere culinaire creaties.

Bram Haenen chef Kruisherenhotel Restaurant

In de nieuwe kaart komt dat tot uiting in een aantal verrassende combinaties. We noemden al de steak tartaar met oester. Maar ook loopt ons het water in de mond bij de gedachte aan coquille met oesterzwam, truffel, knolselderij en bloedsinaasappel; livar buikspek met kreeft, pompoen, mosterdzaad en tuinbonen, en wilde zeebaars met gnocchi, aubergine en groene asperges.

De ingrediënten waarmee gewerkt wordt in de keuken van het Kruisherenrestaurant zijn bij voorkeur biologisch en worden als het even kan ingekocht bij lokale producenten. De menuprijzen variëren van 35 euro voor twee gangen tot 75 euro voor zes gangen. Bijpassende wijnarrangementen lopen uiteen van 15 (twee gangen) tot 45 euro (zes gangen).

Kruisheren-hotel-Maastricht-7