Vijftig brouwerijen paraat tijdens de ‘24uurs van Maastricht’

Een verheugend bericht voor de liefhebbers van Craft Beer: bierfestival de ‘24uurs van Maastricht’ komt er weer aan. Concreet betekent dit dat het gebied tussen de Sint Bernardusstraat en het aangrenzende Faliezusterspark – een van de historische pareltjes van Maastricht op slechts tien minuten lopen vanaf Station Maastricht – op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni wordt omgetoverd tot één groot bierparadijs. 

Tijdens de ‘24uurs van Maastricht’,  georganiseerd door de Brand Bierbrouwerij in samenwerking met Bierverenging Pint Zuid-Limburg – presenteren meer dan vijftig – veelal kleine – brouwerijen uit de Euregio hun speciaalbieren. Ook staat een mooi assortiment aan bijzondere buitenlandse bieren klaar om de kelen van de bierliefhebber te verwennen.

De 24uurs van Maastricht, zoals het festival heet, wordt dit jaar alweer voor de zesde keer gehouden in de nabijheid van D’n Hiemel en de Helpoort. Het festivalterrein is dit jaar een stuk groter dan vorig jaar, omdat een groter deel van het Faliezusterpark erbij betrokken wordt.

Het bierfestival wordt omlijst met zowel een cultureel als een culinair programma. Zo zijn er brouwdemonstraties en eetstandjes, worden er masterclasses Beer and Food Pairing gehouden en zijn er diverse bierroutes met tekst en uitleg samengesteld. Verder worden  er onder meer bierwandelingen door Maastricht verzorgd en kan voorts een bezoek worden gebracht aan de historische bierbrouwerij Bosch in de Rechtstraat in het Maastrichtse stadsdeel Wyck.

De entree tot het festival bedraagt per dag € 5,- Voor een proefglas wordt € 3,- statiegeld gerekend en drankmunten zijn te verkrijgen voor € 2,50 euro per stuk. Kijk voor verdere praktische informatie en de openingstijden op de website.