Vino & Friends klaar voor het najaar

Bij Vino & Friends ging afgelopen week de fall & winter-kaart in. Met de introductie van deze kaart zijn ook de openingstijden van de zaak gewijzigd. Tevens worden momenteel de werkzaamheden aan het interieur van de zaak afgerond. Kortom, een bewegelijke periode voor de gastrobar en wijnwinkel die sinds maart dit jaar gevestigd is in het Stokstraatkwartier.

Bas Lenoir, mede-eigenaar van Vino & Friends, vertelt dat het restaurant met twee seizoenen werkt: fall & winter en spring & summer. ,,De klassiekers blijven altijd op de kaart, daar gaan we niets aan veranderen. Op het fall & winter menu gaan we nu meer kijken naar risotto’s en wild. Behalve naar seizoensgebonden ingrediënten en gerechten, kijken we vooral naar wijnen die bij het seizoen passen.”

Vernieuwd interieur

Behalve aan de menukaart is er de afgelopen maanden ook flink gewerkt aan het interieur van de zaak. Bij binnenkomst loop je nu direct langs de wijnbar, koffiebar en de pastabar. Hier worden – hoe kan het ook anders – koffies gemaakt, wijnen geschonken en verse pasta’s bereid.

Achter door, in de door glas omheinde serre van de zaak, wordt naast de diverse tafeltjes een ‘aperitiefbar’ ingericht. Daar geniet je vanaf volgende week donderdag voor of na je diner van een aperitiefje of een digestief. Uiteraard ben je ook welkom als je niet komt dineren, maar gewoon een van de vele wijnen wilt proberen.  Vanaf de aperitiefbar kijk je uit over de rest van het restaurant.

Komend weekend wordt, tijdens het personeelsuitje, de laatste hand gelegd aan de nieuwe vloer van de gastrobar/wijnwinkel. Daarmee is de transformatie van het interieur van Vino & Friends compleet.

Bijzonder personeelsuitje

Voor het personeelsuitje vliegt het vaste team van Vino & Friends aanstaande zondag naar Toscane. Daar zullen ze tot en met woensdag in totaal zo’n 600 kilometer afleggen en diverse wijnhuizen bezoeken. ,,Het wordt een educatief personeelsreisje”, zegt Bas Lenoir. ,,We bezoeken vijf wijnhuizen, krijgen een Brunello masterclass en het keukenteam gaat verse pasta maken’.

De wijnhuizen die bezocht worden tijdens het personeelsuitje zijn geen onbekenden van Vino & Friends. Wijnhuizen Paradiso in San Gimignano, Dario in Panzano, San Giusto a Rente Nanno in het Chianti-gebied, Uccelliera in Montalcino en Campo ala Sughara in Bolgheri zijn al terug te vinden in het assortiment van de wijnwinkel. Het assortiment van Vino & Friends telt overigens momenteel zo’n 350 wijnen; de komende tijd zal dit uitgebreid worden tot tussen de 500 en 600 wijnen.

Vino & Friends is per ingang van vorige week 7 dagen per week geopend, zondag tot en met donderdag vanaf 17.00 uur en vrijdag en zaterdag vanaf 12.00 uur. De keuken sluit dagelijks om 22.30 uur. Zowel warme als koude gerechten zijn iedere dag, de gehele dag door, te bestellen.

Lees meer over dit restaurant

Vino-Friends-Maastricht-7