Vino&Friends geeft kijkje in la cucina

Op de plek waar vele jaren restaurant ’t Plenkske was gevestigd opende ruim anderhalf jaar geleden gastrobar Vino&Friends de deuren. Even was het spannend hoe het nieuwe initiatief zou gaan uitpakken. Maar al snel kon worden gezegd dat de zaak, waar een exclusief Italiaanse keuken wordt gevoerd, net zo succesvol was als ’t Plenkse, dat in Maastricht en verre omstreken een begrip was. Je gaat er heen voor een goed glas Italiaanse wijn in combinatie met Italiaanse appetizers of voor een compleet Italiaanse pranzo of cena, met tutto erop en eraan. 

Anderhalf jaar succes moet gevierd worden, vinden de beide eigenaren Fabian Wijering en Bas Lenoire. Daarom hebben ze twee nieuwe initiatieven in het leven groepen: Vino&Friends Store en Vino&Friends Food Innovations. Met het laatste initiatief geven de beide eigenaren een inkijkje in het proces dat komt kijken bij de producties van verse pasta’s, vleesbereidingen. Een kijkje in la cucina van Vin0&Friends zou je kunnen zeggen. Daarnaast is het een food laboratorium, waar nieuwe dingen worden uitgeprobeerd. Daarnaast is er een uitgebreide wijnproeverij en een ‘meet, greet & taste’ met alle Italiaanse wijnmakers die Vino&Friends vertegenwoordigt.

Wie het allemaal mee wil maken is zondag 4 november van harte welkom in Maastricht: op de Schoenerweg 45 (bedrijventerrein Beatrixhaven). Geheel naar Italiaanse gebruik mag iedereen die komt rekenen op een warme en persoonlijke begroeting. Om die reden hanteert het inmiddels anderhalf jaar jonge bedrijf een maximumaantal gasten per sessie en maximaal twee gasten per aanmelding.

Wie het leuk vindt om te komen wordt gevraagd zich aan te melden voor 26 oktober aanstaande via jean.store@vinoandfriends.nl, waarbij de voorkeur voor een van de twee tijdsblokken (12.00 – 15.00 uur 16.00 – 19. 00 uur dient te worden vermeld.