Vlaamse televisiekok samen met Bouchon op Preuvenemint

Het Preuvenemint in Maastricht heeft een bekende naam aan zich weten te binden. Het Maastrichtse restaurant Le Bouchon d’en Face opent tijdens de komende editie een gezamenlijke stand met La Bru’sserie, een van de restaurants van Wout Bru, voormalig tweesterrenchef in Frankrijk en tevens een van de bekendste televisiekoks van België. De samenwerking, die de afgelopen week officieel bezegeld is, geldt in eerste instantie voor drie jaar.

La Bru’sserie vormt onderdeel van het luxueuze hotel-restaurant Le Sanglier des Ardennes in Durbuy, een Waals stadje met slechts 400 inwoners, pittoresk gelegen in de Belgische Ardennen, op krap een uurtje rijden van Maastricht. De samenwerking met Le Bouchon d’en Face is erop gericht om Maastrichtenaren en andere bezoekers van het Preuvenemint bekend te maken met deze hostellerie en wellnes.

Absoluut begrip

Bij het Belgische publiek is zowel bistro La Bru’sserie als Le Sanglier des Ardennes, het gastronomische restaurant van de hostellerie, een absoluut begrip. Dat laatste is mede te danken aan de regelmatige optredens van Wout Bru op de Vlaamse televisie. ,,In Maastricht is Durbuy echter nauwelijks bekend, terwijl je er – als je eenmaal in de auto zit – binnen de kortste keren bent”, zegt Bru.

De bekende keukenmeester is ervan overtuigd dat ook de stad Maastricht kan profiteren van de samenwerking tussen La Bru’sserie en Le Bouchon d’en Face. ,,Hoewel Maastricht en Durbuy qua grootte natuurlijk behoorlijk van elkaar verschillen, richten we ons op hetzelfde publiek: mensen die houden van de betere gastronomie en ook op andere gebieden een hoog niveau gewend zijn.”

Legendarische status

De 50-jarige Wout Bru geniet als kok in België een bijna legendarische status. Jarenlang runde hij in het Zuid-Franse dorpje Eygalières, in het achterland van de Côte d’Azur, Le Bistrot d’Eygalières – Chez Bru, een restaurant dat al kort na de opening een eerste Michelinster kreeg en later ook een tweede. Wout Bru ontving er – behalve elk jaar opnieuw duizenden Belgen – talrijke Fransen uit de wereld van de high society, die in de buurt van het dorp over een vaak gigantisch buitenverblijf beschikten.

Le Sanglier des Ardennes is in België al net zo’n publiekstrekker van formaat als Le bistrot d’Eygalières – Chez Bru dat in Frankrijk was. Wout Bru: ,,Het zou mooi zijn als dat gegeven ook in Nederland bekend wordt. Het Preuvenemint is voor ons een mooie gelegenheid om samen met Le Bouchon d’en Face te laten zien wat we in huis hebben. Maastrichtenaren zijn bij ons van harte welkom.”