Where to eat met Vastelaovend in Maastricht

Aanstaande zondag om 12.11 uur (tel er nog een Maastrichts kwartiertje bij), gaat carnaval in Maastricht officieel van start. Vanaf dan is het drie dagen lang in je ‘sjoenste pekske’ feesten, dansen, mee blèren op alle liedjes en gezellig ‘eine pitse’ met iedereen die je tegenkomt. Oh ja, en tussendoor moet je natuurlijk ook nog even eten. Dat schiet er helaas nog wel eens bij in. Om te zorgen dat je met een goede bodem geniet van de Maastrichtse Vastelaovend, heeft Bo daarom haar eetplekjes tijdens Carnaval voor jou op een rijtje gezet.

Een frietje bij Tuutsje vaan Teunsje

Friet is de ultieme guilty pleasure die je met carnaval voor één keertje non stop mag eten, zonder je schuldig te voelen. Friet met zoervleis is uiteraard de favoriet. Maar friet in een zak, oftewel tuutsje is het aller- allerbeste. En dit tuutsje friet haal je bij Tuutsje vaan Teunsje, de ambachtelijke en echte Maastrichtse friterie in de Wycker Brugstraat. Je moet er eventjes voor over de brug lopen, maar dan heb je ook wat!

Een nonnevot bij Bakker Bart

Nonnevotten, nog zo’n lekkernij wat met carnaval wordt gegeten. Dit zoete Limburgse gebak kun je van zondag tot en met dinsdag halen bij Bakker Bart in Wyck en in het centrum. Geen zin in zoet? Dan hebben ze ook hartige tussendoortjes om je carnavalsdag goed te starten.

Vis op de Merret

Op de Markt – Merret in het Maastrichts – kun je je maag tijdens de carnavalsdagen flink vullen. Haal een hamburger of trek een kroket uit de muur, bij de zogenoemde ‘fast food laan’ is altijd wel iets te vinden waar je op dat moment cravings naar hebt. Elk jaar staan er tevens eetkraampjes voor het Stadhuis, waaronder de visboer. Haal hier de beste kibbeling met remouladesaus, eet ze op het vuistje en je kunt er weer tegenaan!

Even iets anders bij Le Souk

Na twee dagen kun je waarschijnlijk geen friet en fast food meer zien. De beste eetplek is dan sowieso Le Souk in de Maastrichter Heidenstraat. Je krijgt hier de lekkerste verse broodjes bereid met echte Marokkaanse specialiteiten en kruiden. Het is eigenlijk gewoon een zesgangendiner in één broodje. Let op: ga op tijd, want lange wachtrijen zijn verzekerd.

De rest uit d’n eige knapzak

En alle andere lekkernijen? Die haal je uit de eigen ‘knapzak’! Het is typisch Maastrichts om met carnaval altijd iets lekkers mee te nemen en dit vervolgens uit te delen aan de halve stad (er zijn mensen die zelfs het kookstel hiervoor meenemen). Dus sla die kaasblokjes, worstjes en gehaktballetjes maar in. Leg de broodjes spek en ei klaar. Of neem de toastjes met rommedoe mee. Want de allergezelligste eetplek is toch echt bij jezelf!