Wienkontor R55 wordt Wienkontor BK7

Goed nieuws voor Maastrichtenaren die graag een bijzonder glas wijn drinken tegen een acceptabele prijs, op een plek die tot de verbeelding spreekt. Wienkontor R55, de ondergrondse wijnbar die tot voor kort gevestigd was in de Rechtstraat in het hippe stadsdeel Wyck, is terug. Zij het op een andere plek (’t Bassin) en onder een andere naam: BK7.

Waar ‘de code’ R55 ooit stond voor Rechtstraat nummer 55, verwijst ‘BK7’ naar Bassinkade 7, een historisch pand in de oude binnenhaven van Maastricht, dat deze zomer wordt betrokken. ,,Een nieuwe locatie, maar wel in een vertrouwde sfeer, zodat je je weer als vanouds thuis voelt”, laten voormalig antiquaar Peter Gordijn en zijn compagnons Con Panayotopoulos en Jos Hanssen weten.

Eind 2011 gaven de drie trots te kennen dat ze invulling konden geven aan hun ultieme droom: een ondergrondse wijnbar als alternatief voor een café, om na een avondje gezellig tafelen de avond in stijl voort te kunnen zetten, dan wel af te sluiten.

Wienkontor 55 nam zijn intrek in een prachtige gewelvenkelder, waar in een ver verleden de handelsvoorraad van Sauter Wijnen opgeslagen lag. Na veel breek- en hakwerk, en een grondige renovatie, veranderde de verstofte ondergrondse ruimte in een authentieke wijnbar, waar een keur aan wijnen van een bovengemiddeld tot zeer hoog niveau te verkrijgen was. Per fles, maar in veel gevallen ook per glas.

Eind vorig jaar kwam een einde aan het avontuur. De drie compagnons bedankten het trouwe publiek voor een aantal mooie jaren en beloofden daarbij hun best te doen een andere locatie te vinden. En dat is nu gelukt.