amuse-kruisherenhotel

WijnSpijs Wandeling langs zeven smakelijke adresjes

In Groningen en Middelburg, waar de WijnSpijs Wandeling komende zondag (17 september) wordt gehouden, waren de kaarten binnen een mum van tijd uitverkocht. Voor Maastricht, waar het evenement een week later (op de 24ste) plaatsvindt, zijn nog plekken vrij. Wel is het advies om er snel bij te zijn, want in de leukste culinaire stad van Nederland is de belangstelling vanzelfsprekend groot.

De WIjnSpijs Wandeling begint in steeds meer Nederlandse steden een begrip te worden. Wat overigens voor de hand ligt, want wat is er nou leuker dan een gezellige binnenstad te leren kennen aan de hand van een aantal culinaire hotspots?

De WijnSpijs Wandeling in Maastricht volgende week zondag, is een uitgelezen mogelijkheid om het centrum van de Limburgse hoofdstad te leren kennen. Dikke kans dat zelfs Maastrichtenaren op deze manier al wandelend op plekken komen waar ze nooit eerder zijn geweest. Tijdens de route, die voert langs tal van prachtige plekjes in de binnenstad, worden zeven leuke en bijzondere eetgelegenheden aangedaan. Allemaal serveren ze de wandelaars een mooi gerechtje in combinatie met een heerlijk glas wijn.

Onder de zeven gastronomische bedrijven de zich hebben aangesloten bij de WijnSpijs Wandeling, bevinden zich vier partners van Smakelijk Maastricht: Bouchon d’en Face (een zaak die genomineerd is voor ‘Het leukste Franse restaurant van Nederland’), Brasserie FLO, het Kruisherenrestaurant en Mes Amis. Ook Le Bon Vivant en Touched doen mee. Limburg Kookt kan wegens omstandigheden niet meedoen, maar wordt vervangen door Nouveau in de Koestraat.

Overigens hoeft niemand zich te laten afschrikken door het woord ‘wandeling’: de WijnSpijs Wandeling omvat een parcours dat slechts één kilometer lang is. Een ideaal middagje uit kortom voor bourgondiërs, foodies en wijnliefhebbers die liever aan de bar of aan een restauranttafeltje zitten dan dat zij calorieën verbranden door een stukje te lopen. Overigens is ook de echte wandelaar die wel brood ziet in een lange lunch van harte welkom.

Wil jij kans maken op twee kaarten (waarde €120,-) voor de WijnSpijs wandeling in Maastricht op 24 september? Check dan onze Facebook pagina. Zeker zijn van een kaartje voor de culinaire wandeling? Je bestelt ze hier.

Restaurant-Mes-Amis-Maastricht-13