Restaurant-Mes-Amis-Maastricht-5

WijnSpijs Wandeling Maastricht: tocht langs zeven restaurants

Het lijkt nog ver weg, maar de ervaring leert dat het hard kan gaan met de kaartverkoop, zeker als die plaatsvindt in de leukste culinaire stad van Nederland. Op zondag 24 september wordt in Maastricht weer een WijnSpijs Wandeling gehouden, een korte wandeltocht door het centrum van de stad.

Tijdens de korte route, die voert langs tal van prachtige plekjes in de binnenstad, worden zeven leuke en bijzondere restaurants aangedaan. Allemaal serveren ze de wandelaars een prachtige WijnSpijs-combinatie.

Onder de zeven gastronomische bedrijven de zich hebben aangesloten bij de WijnSpijs Wandeling, bevinden zich vier partners van Smakelijk Maastricht: Bouchon d’en Face, Brasserie Flo, het Kruisherenrestaurant en Mes Amis. Ook Le Bon Vivant, Limburg Kookt en Touched doen mee.

Niemand hoeft zich overigens te laten afschrikken door het ‘woord’ wandeling. Omdat de WijnSpijs Wandeling slechts één kilometer lang is, vormt ze een ideaal dagje uit voor bourgondiërs, foodies en wijnliefhebbers. En voor wandelaars, maar dat spreekt vanzelf. Deze culinaire wandeling combineert het idee van een wijnproeverij én een wandeling door de bourgondische Nederlandse stad bij uitstek, met een unieke vorm van lekker lang lunchen.

Volgens de organisatie staat kwaliteit centraal. ,,Je zult je verbazen over de heerlijke gerechten en de verrassende wijnen. De WijnSpijs Wandeling is daarmee echt een bijzondere beleving om te delen, samen met je vrienden of familie te delen.”

Kaarten voor de wandeling kosten 60 euro per persoon en kunnen worden besteld via de website van WijnSpijs.