Wonderwoud: groen en vegan in het Sphinxkwartier

Het Sphinxkwartier is volop in ontwikkeling. Het industriële karakter van de wijk laat de harten van menig creatieveling sneller kloppen. Het Sphinxkwartier is hard op weg de nieuwe culturele en vooral creatieve stadswijk van Maastricht te worden. Vele (culinaire) hotspots openden hier de afgelopen jaren deuren, denk aan: Lumière Cinema, The Student Hotel, Café Louis, Fitz Roy hotel, bar & bistro en de Brandweerkantine. Op dit lijstje prijkt sinds 1 december 2018 ook Wonderwoud.

Wonderwoud is een concept, ontwikkeld door Lynn Henderiks en Sonja Wassenberg. Ze zijn begonnen met het verkopen van planten bij onder andere Studio Çedille Design, maar vonden het tijd worden voor iets nieuws. Met trots openden zij op 1 december hun allereerste brandstore op de Boschstraat 75a in Maastricht. Een store waar je terecht kunt voor interieurspullen, planten, vinyl van shop-in-shop Plata Morgana, maar ook kunt aanschuiven voor een hapje en een drankje.

Wonderwoud is opgericht uit liefde voor planten en interieur. Dat merk je al aan de buitenkant van de zaak. De vele planten en cactussen buiten en in de etalage nodigen uit tot een kijkje binnen, waar je een urban jungle aantreft. Van planten en woonaccessoires tot vinyl. Maar bij Wonderwoud kun je ook terecht voor een lekker kopje koffie met iets lekkers, maar ook voor ontbijt of lunch. De kleine, maar interessante kaart is compleet veganistisch en vegetarisch: van granola’s tot havermout, panini’s tot geroosterde boerenboterhammen, maar ook courgette brownies en wortelcake.

Met de opening van Wonderwoud is het Sphinxkwartier weer een bijzonder adresje rijker.