Yves Mullenders opent derde zaak in hartje Maastricht

Yves Mullenders is geen onbekende in het Maastrichtse horecalandschap. De Maastrichtenaar is een horecaondernemer in hart en nieren en heeft op jonge leeftijd al een indrukwekkend cv opgebouwd. Vandaag ontving Yves officieel de sleutels van zijn nieuwe zaak, op het hoekje van de Koestraat, waar tot nu Nxt Door gevestigd was. De huidige eigenaren houden het na elf jaar voor gezien. Ze stoppen omdat ze het tijd vinden voor iets nieuws. 

In de zomer van 2007 opende Yves op 25-jarige leeftijd zijn eerste eigen zaak: Stadscafé Lure, een gezellig stadscafé waar je onder meer terechtkunt voor de lokale cuisine. Vijf jaar geleden opende hij samen met zijn toenmalige compagnon, Gyan Vliegen, Bouchon d’en Face. Hier stapte hij na enige tijd weer uit om elders in dezelfde straat Stadsherberg de Poshoorn over te nemen. Stadsherberg de Poshoorn – een van de bekendste cafés van Maastricht was en is een gezellige zaak met een uitgebreid aanbod aan (speciaal)bieren, borrelhapjes en lokale gerechten.

Zijn nieuwe concept wordt anders dan we van Yves gewend zijn. Hip, urban en helemaal van deze tijd, maar hoe hij daar, samen met zijn toekomstige vrouw Françoise Oostwegel, invulling aan gaat geven moet nog even een verrassing blijven.

De komende maanden zal hij in zijn nieuwe zaak een pop-up concept voeren. Een greep uit de (tijdelijke) kaart: Sint-jakobsschelpen met sesam met gegrilde witte radijs; gegrilde tonijn met wasabi-schuim, avocado-crème, limoen-kaffir en mizuna-salade; gebakken tarbotfilet met artisjok met yuzo-misosaus; zeebaarsfilet met champignons en sojapunten met garnalensaus; gebraden patrijs, vijgen en fruitmarmelade met portsaus en hertensteak met wilde paddenstoelen.

Begin 2019 wordt de hele zaak onder handen genomen om rond carnaval weer open te gaan, met een nieuwe naam en een geheel vernieuwd concept.

Kijk voor meer informatie over het tijdelijke concept dat Yves in zijn nieuwe zaak gaat voeren op www.popupmaastricht.nl!