Over ons

Op Smakelijk.nl bestel je lokale culinaire cadeaukaarten. Elke Smakelijk cadeaukaart is te verzilveren in één specifieke stad. Hierdoor wordt de cadeaukaart verzilverd bij lokale horeca en winkels en altijd terug geïnvesteerd in de lokale economie.

Mijn lokale betrokkenheid begon in 2011 toen ik journalist werd in Breda. Ik kwam in contact met bewoners, vrijwilligers en ondernemers en schreef 4,5 jaar over alles wat er in deze stad gebeurde. Hierdoor ontdekte ik het belang van een lokale community.

Het begin

In 2014 startte ik Smakelijk Breda en combineerde twee passies: schrijven en eten. Deze website groeide uit tot een platform over eten en drinken in Breda met zo’n 150 aangesloten horeca en winkels en zo’n 25 duizend volgers op social media.

Op deze website schreef ik over de horeca in Breda (2014 t/m 2021), organiseerde ik Bredase restaurantweken (2017 t/m 2020) en bracht ik jaarlijks een Bredase restaurantgids uit met een jaarlijkse oplage van 10 duizend boeken. (2018 t/m 2020).

Cadeaukaart

Het frustreerde mij dat veel consumenten en bedrijven vaak landelijke cadeaukaarten en traditionele kerstpakketten bestelden. Dit is enorm zonde want hierdoor gaat er jaarlijkse voor miljoenen euro’s de stad uit. Dit kan en moest anders, vond ik.

Daarom ben ik in 2019 gestart met de Smakelijk Breda cadeaukaart. Een lokale cadeaukaart die je alleen kunt verzilveren bij lokale horeca en winkels in Breda. De cadeaukaart was vanaf het begin een succes bij zowel consumenten als bedrijven.

Nieuwe steden

Inmiddels zijn er duizenden in Breda cadeaukaarten verkocht. Hierdoor is er honderduizenden euro’s terug geïnvesteerd in de lokale economie. Een lokaal alternatief op de vele landelijke cadeaukaarten en traditionele kerstpakketten.

Met een klein team en een kantoor in het centrum van Breda hebben we in 2021 hard gewerkt aan onze eigen software, apps en website. In 2022 focussen wij ons op het uitbreiden van Smakelijk.nl naar Tilburg.

Dex Bos

Oprichter Smakelijk.nl